Behovet av fler sovplatser

, , Comments Off on Behovet av fler sovplatser

I ett hem så är det alltid något som behöver åtgärdas. Det kan vara att man har behovet av fler sängplatser då släkt och vänner kommer på besök. Det kan vara svårt att skapa fler rum i det hus man har och då finns det bra alternativ som man kan ta till för att bygga ett gästhus på tomten.

Attefallshus är en byggnad som man kan bygga på sin tomt utan bygglov. Så länge det inte överstiger 25 kvadratmeter och ses som ett kompletterande hus till redan befintligt bostadshus. En bygganmälan ska göras till kommunen som det attefallshus som ni väljer ska stå i och det kan vara så att kommunen kan i vissa fall kräva bygglov. Kontrollera alltid med din kommun innan ni påbörjar något. En sak att tänka på är att byggnaden måste stå 4,5 meter från tomtgräns. Om ni väljer att ställa huset närmare än så måste ett godkännande från grannar finnas.

Vilket hus ska man då välja? Det finns färdiga att köpa som monteras på plats. Från funkismodeller till traditionella stugor finns att välja bland hos företaget Sorselestugan som tillverkar timmerstugor i olika modeller. Är ni något sånär händig så monterar ni ihop den byggsats som beställts. Om inte så finns det duktiga hantverkare att anlita som kan hjälpa till med att uppföra ert attefallshus. Tänk också att inte allt följer med den byggsats som beställts. Vill man isolera sitt attefallshus så får man komplettera med detta. Även takbeklädnad är något som man kan beställa.

De som har en väldigt specifik vision av hur byggnaden ska se ut kan kanske behöva designa det själv. Detta kommer självfallet kräva betydligt mer arbete, men då får man också precis vad man är ute efter. Nu finns det mycket att tänka på och man behöver förstå sig på alla aspekter av husdesign för att få ett bra slutresultat. Allt från husgrund till taklutning måste tas i åtanke redan vid designstadiet. Känner man sig lite osäker kan man alltid ta hjälp av en arkitekt som hjälper en på traven.

När man köper ett färdigt attefallshus kommer de alltid vara designade efter reglerna och man kan säkert montera ihop dem på tomten. Ska man dock bygga sitt eget är det väldigt viktigt att man hela tiden tar noggranna mått och inte bygger större än man får.