Elbilarnas framfart i vårt avlånga land

, , Comments Off on Elbilarnas framfart i vårt avlånga land

Visste du att elbilar kan vara både miljövänligt och ekonomiskt fördelaktigt? Om du köper en elbil i Sverige får du en miljöbonus motsvarande 70 000 kronor. Trots att det finns många fördelar med miljöbonusen kommer det från och med Januari 2023 ske en sänkning till 50 000 kronor. Därför kan det vara angeläget att köpa en elbil innan årsskiftet. Därmed kan du dra nytta av hela miljöbonusen och inte gå miste om 20 000 kronor. När du läser hela artikeln kommer du lära dig mer om elbilar.

Fördelar med elbilar

Under de senaste åren har elbilsmarknaden ständigt tagit del av nya elbilsmodeller. Eftersom konkurrensen har ökat och nya billigare elbilsmodeller har kommit ut på marknaden har priserna sjunkit. Dessutom har andrahandsvärdet blivit mer stabilt i och med att många fler har börjat köpa begagnade elbilar. Även om elbilar i dagsläget bidrar till en hel del miljöutsläpp är elbilen på längre sikt det bästa miljövänliga alternativet. Jämfört med en fossildriven bil bidrar elbilen med betydligt mindre klimatutsläpp.

Hur miljövänlig är elbilen jämfört med fossildriven bil

När du kör en elbil med grön el producerat i Sverige är utsläppen ungefär 60-70 % lägre jämfört med fossildrivna bilar. Läs mer här och lär dig mer om elbilar och hur du enkelt laddar din elbil.