Måla om huset inför sommaren

, , Comments Off on Måla om huset inför sommaren

Nu när sommaren närmar sig med stormsteg kan det vara värt att se över hur husfasaden har klarat vintern. Många gånger kan det vara färg som tappat både nyans och fäste och som behöver ses över. Även träplankor på huset kan ha ruttnat eller spruckit helt och hållet. För att hålla fasaden på topp är det därför en god idé att måla om den med jämna mellanrum så att huset inte riskerar att få röta och fuktskador. Det ger dig också en möjlighet att byta färg på huset och fräscha upp med nya fasadsiffror, vilket har blivit ett populärt inredningselement de senaste åren.

Underarbete är A och O vid fasadmålning

När du målar om huset är underarbete det allra viktigaste steget för att den nya fasaden ska hålla så många år som möjligt. Genom att skrapa av gammal färg med en färgskrapa och byta ut gamla plankor som ruttnat eller spruckit mot hela och nya så kommer färgen få extra bra fäste och hålla i många år framöver. Tänk på att alltid använda bra material och bra verktyg när du arbetar med ditt hus då bra verktyg ofta leder till bättre kvalitet på ditt arbete. För att slippa skrapa huset i alla evighet är det perfekt att be vänner och familj om hjälp.

Våga välja en färgstark kulör

När det är dags att måla om huset är kulören ett viktigt moment. Välj en kulör som du tycker om och våga gärna ta ut svängarna. Det är även viktigt att du använder en färg som stämmer överens med den gamla gällande innehåll. En oljebaserad färg ska man aldrig måla över med en vattenbaserad då den fäster väldigt dåligt. När huset är färdigmålat är det även snyggt att använda sig av Fasaddekor för att göra huset extra modernt. Du kan exempelvis använda fasadsiffror på huset istället för på brevlådan som var vanligt förr. Fasadsiffror kommer i en mängd olika utföranden och kan fästas vart som helst på fasaden.