Måla om huset

, , Comments Off on Måla om huset

Bor du i villa kommer du att behöva måla om ditt hus med jämna mellanrum. Med rätt verktyg och förberedelser behöver det inte vara så betungande att måla om ett hus. Väljer du rätt färg behöver du inte heller måla om så ofta vilket är fördelaktigt för miljön.

Förberedelser

Det är viktigt med planering och förberedelser när du skall måla om ditt hus. Vissa ytor behöver kanske täckas och är ditt hus högt kanske du behöver hyra en byggnadsställning. Buskar kan behöva beskäras eller bindas upp så att du kommer åt att måla.

Färg

Vilken färg du vill ha på ditt hus är en fråga om tycke och smak. Hittar du ett hus med en kulör du tycker om kan du ta ett kort. Bra färgaffärer kan hitta rätt kulör utifrån ett foto. Det är dock inte bara kulörval som är viktigt. Välj en färg som fått höga betyg i tester. Testerna sker på olika orter i Sverige så välj en färg som klarat sig bra på dina breddgrader.

Verktyg

När du målar om ett hus räcker det inte bara att måla över den gamla färgen. Du behöver tvätta fasaden, kanske byta ut någon klädselbräda och skrapa fasaden. Du kommer också att behöva verktyg – skaffa dig dessa innan du påbörjar arbetet.