Skapa snygga och hållbara träskyltar

, , Comments Off on Skapa snygga och hållbara träskyltar

En skylt kan visa mer än bara ett namn. Den har också förmåga att förmedla en känsla om den har ett bra ordspråk eller ett citat som du kan knyta an till. Att ha skyltar eller tavlor med ordspråk är populärt överallt och då är trä ett vackert material att tillverka dem av.

Du kan göra din egen skylt men om du känner att du inte har tid eller lust kan du klicka här för att hitta snygga och hållbara träskyltar. Då kan du få en snygg skylt i ett utförande som du själv bestämmer.

Att förbereda sin skylt

Det du behöver först är en bra träbit som är torr och tillräckligt stor för att din text ska gå att läsa på avstånd. Om du vill ha en jämn yta så bör du sandpappra träskivan så den blir ren och slät. Finns det gropar eller ojämnheter kvar så använd genomskinligt träspackel.

Göra färdigt skylten

Nu målar du skivan och förseglar ytan mot vädrets makter. Därefter kan du skriva texten. Det gör du med en utomhusfärg som motstår sol. Sist använder du ett trälack som skyddar mot väta. Kanterna kan du skydda med gummilister om du vill. Sätt sedan upp skylten och njut av ditt arbete.