Slipa golv istället för att byta ut

, , Comments Off on Slipa golv istället för att byta ut

Vissa gånger så kan det finnas anledning att fundera på att slipa sitt golv istället för att lägga ett helt nytt. Det kan vara ett fint golv men väldigt slitet som ligger där och det kan göra underverk med slipning av golvet. Kolla upp med experter om det finns möjlighet till att fixa till golvet till sitt ursprung eller i alla fall så nära som möjligt.

Att slipa golvet

Det kan vara en ekonomisk fråga också att slipa golvet istället för att lägga in ett nytt. Kolla upp med experter inom golvslipning om detta är möjligt att göra på ert fina men slitiga trägolv. Möjligheterna till ROT avdrag på arbetskostnaderna finns och då kan ni få det billigare med hjälp av skatteavdraget. Om ni tycker att de trägolv som ni har är repiga och fula så kan en slipning vara det som behövs. Efter slipningen så lägger man även en ytbehandling av något slag. Exempelvis lack eller hårdvaxolja för att ta några exempel.

Gamla golv blir som nya

Med väl utfört arbete så blir de gamla golven som nya. Vissa golv går att slipa fler än en gång. Ett lamellparkettgolv kan lätt slipas upp till tre, fyra gånger utan att det gör något. Själva slipningen bli bara någon millimeter och det finns betydligt mer att ta av. Dagens teknik gör att det kan slipas utan att det blir något damm som annars har varit ett vanligt bekymmer med golvslipning. Se till att efter att golvet är slipat att sköta om golvet efter bästa förmåga. Sätt möbeltassar på soffor, stolar och bord så minimerar man riskerna för att repa golvet om man drar dessa möbler fram och tillbaka.