Renovera din bostadsrätt

, , Comments Off on Renovera din bostadsrätt

Om du bor i en bostadsrätt så har du rätt att renovera den som du själv önskar. Det kan finnas vissa klausuler i de regler som din bostadsrättsförening satt upp så det kan vara bra att läsa dessa innan du sätter igång med din renovering.

Det kan också vara bra att kolla upp vad som är på gång i föreningen. Kanske det kommer ett stort stambyte framöver som kan vara bra att hålla koll på så man inte renoverar badrummet precis innan detta. I de flesta fall så brukar det inte vara några som helst problem att måla och tapetsera om i kök, hall och rum Det brukar inte vara några problem att renovera badrum hellre. Men som sagt kolla alltid upp med föreningen  hur du får och inte får göra i din lägenhet.

Något som du inte för ändra på är fönster och balkonger. Detta är något som föreningen tar ställning till och i så fall så kommer det att bytas fönster i hela fastigheten om så är fallet. Så även med balkongerna. Om dessa ska renoveras eller bytas ut så är det ett beslut som ska tas på den årsstämma som ni har i er bostadsrättsförening. Så se till att engagera dig i föreningen om du di ha någon förändring på det yttre på fastigheterna. Det behövs alltid engagerat folk i bostadsrättsföreningarna.