Viktigt med utvändig renovering

, , Comments Off on Viktigt med utvändig renovering

När man skaffat sig ett hus av något slag så är det viktigt med utvändig renovering. Främst för att behålla husets utseende men också för att det ska hålla inne värme och inte läcka in väta. Taket kan man se som husets mössa. Det ger skydd uppifrån med regn, snö och slask. Även fönster är en viktig detalj för att hålla värmen inne på vintern. Dessa två saker kan vara det första som man åtgärdar om så måste. Även grunden behöver tittas över.

Har man ett hus med träfasad så gäller det att man inom en period på 10-15 år beroende på hur det ser ut. Träet mår bra av att få färg på sig, det skydda och huset får en snygg fasad. Antingen väljer man att måla själv eller så tar man in experter som fixar detta. Sommaren är helt klart bästa perioden att måla om ett hus. Om du väljer att göra detta själv så gäller det att du ser till att göra ett ordentligt grundarbete annars så kan all målning vara förgäves och du får göra om det nästkommande sommar.

Det finns alltid något att göra då man skaffat sig hus. Är det inte större renoveringar så kan det vara smärre underhåll som behöver göras. Det kan vara bra att man regelbundet kontrollerar så att allt ser bra ut. Ta en titt på vindskivor, hängrännor och stuprör. Rensa dessa med jämna mellanrum så håller de längre. Det kan finnas fördel att skriva ner en lista med grejer att göra höst och vår så kan man checka av dessa allt eftersom. Kontrollera allt som är viktigt för huset.